Idrott

Innebandy

Vi har en stående bokning av Bygårn på söndagar kl. 18:00 - 19:00 för innebandyspel. Alla bybarn som vill spela, kontaktar Marcus Gustafsson, 070-1912063

Längdskidor

I Kassjö finns det två skidpår, ett skidspår med belysning samt ett dagspår. Vid bygårn slår man på belysning för skidspåret som utgår därifrån och runt Kassjön. Dagspåret (ej belysning) finns vid Häggströms, Västanbäcksvägen.

         KASSJÖ DAHLBERG, vann 2 SM - Bröderna John och Arvid Dahlberg var framstående skidåkare för 100 år sedan. De båda var något av skidkändisar i såväl Hällefors som Lesjöfors och Kassjö. Johan vann SM på 60 km,  år 1911. Två år senare var det Arvids tur. Han bodde i Kassjö och tävlade för IFK Umeå. Han vann SM på 60 km två år i rad, 1914 och 1915. Det var inte vilka SM-tecken som helst. Det var IFK Umeås allra 1:a SM-tecken på skidor.

Med sådana meriter fick han smeknamnet Kassjö-Dahlberg. Även om han var en duktig skidåkare när han kom till Kassjö, så var det där han förfinade sin skidteknik. Det var i Kassjö som han blev en "storrännare". Kassjö-Dahlberg hade en elegant åkstil och han hade ofta tävlingskläder som stack ut från mängden. Han tävlade gärna i stärkskjorta och glacéhandskar. Kassjö-Dahlberg tog glacéhandskarna till sig eftersom han tyckte att de gav ett bättre grepp om stavarna. Efter SM-tävlingarna 1915 drog sig Kassjö-Dahlberg tillbaka från skidtävlandet för att istället ägna sig åt et jordbrukshemman på Ön i Umeälven.

Efter några år vid sidan om spåret var Kassjö-Dahlberg redo för come back. År 1919 ställde han upp på DM och åkte 60 km - han blev 2:a efter Henning Isaksson som blev svensk mästare på 60 km det året.

Tavlan på Kassjö Dahlberg är skänkt från UngdomsSM till Kassjö Bygdegårdsförening av USM:s tävlingsledare Björn Johansson.
/Ethel Eriksson, ordförande i Kassjö bygdegårdsförening.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARRANGEMANG

2019-03-29 - PUB-kväll
2019-04-30 - Valborgsfirande i samarbete med Kassjö IF
2019-06-06 - Arbetsdag i samarbete med Kassö IF